Azure Data Engineer

Zure ratkoo vaikeita ongelmia uudella teknologialla – mitä vaikeampi projekti, sitä innostuneempia me olemme! Me konsultoimme, konseptoimme, rakennamme ja ylläpidämme ratkaisuita Microsoft Azuren avulla. Meillä kaikki opiskelevat uusia teknologioita, tietäen että kavereitakin kiinnostaa. Haasteiden ja oppimisen kautta pidetään päivät mielenkiintoisena, ettei aamulla harmita lähteä töihin.

Datatekemistä Azuressa

Monien asiakkaidemme liiketoiminta rakentuu merkittäviltä osilta data-alustojen varaan. Zuren tapauksessa kaikki datavetoiset ratkaisut tehdään 100% Azureen. Data Engineerin näkökulmasta sinulle on siis luvassa monipuolista tekemistä, koska tarpeet vaihtelevat asiakkaittain ja projekteittain. Sinulle löytyy varmasti paljon opittavaa, vaikka olisit kokenutkin Data Engineer. Emme siis oleta kenenkään hallitsevan heti kaikkea, vaan tärkeintä on oma kiinnostuksesi ja kykysi työskennellä data-vetoisten projektien parissa. Toki olisi hyvä, että sinulla on vankka osaaminen joko data-analytiikassa, tietovarastoinnissa, raportoinnissa, API-alustoissa tai IoT-alustoissa.

”Perinteinen” tietovarastointi

Data-alustat erilaisiin analytiikkatarpeisiin on yksi osa-alue, johon haemme osaajia. SQL-osaaminen on meille tärkeää, sillä Data Warehouset ja Data Martit ovat asiakkaidemme ratkaisuissa keskeisessä roolissa. Tekninen toteutus saattaa olla Azure SQL:n tai Azure Databricks + Delta Laken päällä, kun datamassat paisuvat valtaviksi. ETL tai ELT -putket rakennamme tyypillisesti Azure Data Factoryllä imaisemaan lähdejärjestelmien sisällöt Data Lakeen. Jatkossa kaikki edellä mainitut palvelut otamme haltuun Azure Synapsen avulla. Tiukoissa vasteaikavaatimuksissa voimme rakentaa osajoukolle datasta rivakan oikotien pitkin Azure PaaS -palveluilla. Azure Functionsit tulevat varmasti myös sinulle tutuiksi näissä ratkaisuissa.

Raportointi

Data engineerinä raportointiosaamisesta on sinulle hyötyä. Arvostamme, jos olet esimerkiksi pyöritellyt OLAP-kuutioita, tabular-malleja, SQL Server Analytics Serviceä tai muuten vaan raapinut Power BI:tä pintaa syvemmältä. Pitkässä juoksussa Azure Machine Learning Service tulee sinulle myös tutuksi, jos se ei jo ole.

API-ekosysteemit

Analytiikan lisäksi viime vuosien aikana asiakkaamme ovat kiinnostuneet data-alustoista, joilta he kaipaavat tukea operatiivisten järjestelmien rinnalle. Data on näissä ratkaisuissa tietysti sitä samaa, mutta työkalut ja ratkaisuarkkitehtuurit ovat kokolailla erilaiset. API-alustoilla asiakkaamme hakevat uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai skaalaetuja. Näin ollen dataa ei haetakaan isoina klimppeinä, vaan tyypillisesti ratkaisu rakennetaan tapahtumapohjaisella arkkitehtuurimallilla, jossa lähdejärjestelmä kiinnitetään Event Gridiin ja muutoksiin lähdedatassa reagoidaan lähes reaaliaikaisesti. APIen hallinta tapahtuu Azuren API Management -palvelulla. APIen toteutuksen taas teemme tyypillisesti Azure Functionsilla. Nopeat ja globaalisti skaalautuvat tietovarastot kuten Cosmos DB ja ripeät välimuistipalvelut kuten Redis Cache ovat meillä myös ahkerassa käytössä.

IoT-alustat

Teollisen internetin sensoritietovirrat vaativat myös dataosaamista ja spesifejä Azure-palveluita. IoT Hub, IoT Edge, Time Series Insight ja Stream Analytics ovat asiakkaidemme IoT-ratkaisuiden hyötykäytössä, kaiken edellä luetellun lisäksi.

Data meets software development

Moderni, tehokas ja laadukas tekeminen on datavetoisessa tekemisessä on meille tärkeää. Data-alustat rakennamme samoilla ketterillä menetelmillä ja DevOps-käytännöillä kuin minkä tahansa sovelluskehitysprojektinkin. ARM, YAML, Bicep, Git ja CI/CD ovat arkipäivää Zuren Data Engineereille. Ja apuja ja osaamista DevOps-tekemiseen ja -sparraamiseen Zurelta löytyy, jos aihealue on sinulle vielä vieras.

Teknologialista on pitkä, ja yksittäisen projektin todellisuus on tietysti usein hieman tavanomaisempi. Harvassa projektissa asiakkaamme yrittää niellä kaikkia edellä mainittuja osa-alueita kerralla. Jos olet jo useamman vuoden vääntänyt SQL ja kaipaat Azuresta uutta, et varmasti pety projekteissamme. Ja kuten todettu aiemmin, kaikkea ei tarvitse osata ennalta, meidän kanssa näitä juttuja ei voi olla oppimatta 😊.

Zuressa tärkeää on yhteisö

Zurella tavoitteena on toimiva yhteisö – onnistumme tai epäonnistumme, mutta teemme sen yhdessä. Meillä on joko jengillä hyvä olla, tai sitten muutetaan toimintaa. Kun meidän porukalla on hyvä olla, niin onnistumme useammin, ja se johtaa siihen, että saamme mielenkiintoisempia töitä. Toimintamme on läpinäkyvää, ja keräännymme vähintään kahdesti kuukaudessa koko firma yhdessä pohtimaan mikä on toiminut ja mikä harmittaa. Sanomattakin on selvää, että liiketoimintalukumme ovat läpinäkyvästi esillä, joskin ne ovat meillä toisarvoisia asioita. Haluamme tehdä töitä tiimissä, jonka jäsenet tunnemme ja joiden kanssa voimme vapaasti sanoa mielipiteemme. Zurella kannustetaan olemaan oma itsensä ja esittämään ajatuksensa kenelle tahansa toimitusjohtajaan saakka, varsinkin jos asioista ollaan eri mieltä.

Meillä on useita tapoja, joilla ylläpidämme ja kehitämme yhteisöllisyyttä, joskin osa niistä toimii paremmin ilman koronan vaikutusta, kuten vuosittainen ulkomaan retriitti. Joka tapauksessa, korona tai ei, näemme toisemme vaikka sitten virtuaalisesti. Tapaamme koko firma vähintään kaksi kertaa kuukaudessa Zuredayssa ja Brekkiessä. Näiden lisäksi on tarjolla jokapäiväiset Zuffeet, joka toinen perjantai pidettävät ZIFfit (vrt. TGIF) sekä ZUPit (wazzaaap). Syksyllä 2020 koronan syvimpinä aikoina firma tarjosi kaikille kaksi työpäivää Zed Bull -aikaa, jonka sai käyttää esimerkiksi nukkumiseen, urheiluun tai Among Us -pelaamiseen.

Palkkamme perustuvat avoimiin palkkakaavoihin, joiden kautta kaikki tietävät palkkojen olevan reiluja ja perustuvan johonkin konkreettiseen. Kannustamme oppimiseen myös maksamalla palkkaa omista vapaa-ajan harrasteprojekteista. Meillä kaikki työntekijät saavat bonuksen yrityksen onnistumisesta – vuosittain olemme jakaneet vähintään 20% firman voitosta kaikille; esimerkiksi 2020 joulukuussa jokainen koko vuoden firmalla ollut Zuren työntekijä sai 2000e palkan päälle. Yrityksen omistavat työntekijät. Meillä ei ole ulkopuolista rahoitusta, joten voimme keskittyä meille tärkeiden asioiden edistämiseen. Pörssiin emme ole menossa, emme usko kvartaalitalouteen, vaan jatkuvaan ja pitkäjänteiseen parantamiseen.

Lue toisen perustajamme Saken blogisarja ”Zure 2020” ja tutustu vielä tarkemmin Zuren toimintaan.

Uusimmat teknologiat • Haastavat projektit • Eteenpäin katsovat asiakkaat • Innostuneet työkaverit • Valta ja vastuu • Johtajatkin kehittäjiä • Itse valitut työkalut, vastamelukuulokkeet ja sähköpöydät • Reilu palkka • Selkeä bonus • Lounas- ja virkistysedut • Laajamittainen työterveysohjelma • Hammashoito-ohjelma • Läpinäkyvyys • Etä- ja työaikamahdollisuudet • Yrityksen retrot • Työ- ja elämäbalanssi • Toimisto keskustassa • Palkkaa harrasteprojekteista • Ei ulkopuolista rahoitusta tai pääomaa • Pelihuone

Hae nyt

milja nohynek profile. 200jpg

Your future colleagues

pekkarajanen 01 lowres
Pekka Rajanen
Azure Data Engineer

Pekka’s career in the IT business started from industrial automation. During more than 10 years of career, he has participated in demanding projects all the way from requirement management to end-user training. Currently, Pekka is interested in Azure data engineering and home automation.
villelehmusmies 01 lowres
Ville Lehmusmies
Azure Data Engineer

Ville is a data professional who loves to refine raw data to useful knowledge. Last years he has been working with Microsoft data stack and focusing on the reporting end of the data management process.
laurilehman 01 lores
Lauri Lehman
Data Scientist

Lauri has a PhD in quantum information, and his interest is the extraction of valuable insights and building of intelligence on top of large data sets.

Back to:

Read our privacy policy

OK

Skip to content