Azure Developer / Architect

Zure ratkoo vaikeita ongelmia uusilla teknologioilla – mitä vaikeampi projekti, sitä innostuneempia olemme! Konsultoimme, konseptoimme, rakennamme ja ylläpidämme ratkaisuita Microsoft Azuren avulla. Meillä kaikki opiskelevat uusia teknologioita, tietäen että kavereitakin kiinnostaa. Haasteiden ja oppimisen kautta pidetään päivät mielenkiintoisena, ettei aamulla harmita lähteä töihin.

Tule rakentamaan ja kehittymään kanssamme!

Etsimme jatkuvasti intohimoisia sekä laatuhakuisia toteuttajia, jotka haluavat oppia uutta ja käyttää moderneja teknologioita. Tule siis meille kehittäjäksi työskentelemään osaksi autonomista tiimiä, samankaltaisten työkavereidesi kanssa. Voit olla erikoistunut tai niin halutessasi jatkossa erikoistua fronttiin, bäkkäriin, full-stackiin tai vaikka integraatioihin. Projektimme ovat haastavia ja pitkäkestoisia. Pääset siis keskittymään täysillä omaan projektiisi.

Käytämme päivittäin seuraavia teknologioita:

  • Microsoft Azure ja PaaS
  • .NET Core ja C#
  • React ja React Native

Miksi meille kannattaa hakea koodaamaan?

Meillä pääset työskentelemään uusimpien frontti- ja Azure-teknologioiden parissa haastavissa projekteissa. Asiakkaidemme katseet ovat vahvasti eteenpäin, joten et joudu koskemaan vanhoihin teknologioihin. Me emme holhoa vaan päätät projektin asioista yhdessä tiimisi kanssa ja sitä kautta saat myös vastuun omasta työstäsi. Yrityksen perustajat ovat itsekin koodareita, eli firmaa on rakennettu siltä pohjalta jo pitkään. Myös arkkitehdit koodaavat meillä, eli sinun ei tarvitse pelätä että arkkitehtina joutuisit pyörittämään vain PowerPointtia, vaan pääset muun tiimin mukana paitsi suunnittelemaan ratkaisuja, myös koodaamaan niitä.

Zure ei myy tiimejä toimimaan asiakkaan tiloissa. Työt tehdään joko omalta konttorilta Helsingin rautatieasemaa vastapäätä tahi sitten etätyöpisteeltä, varsinkin nyt Korona-aikana. Kaikilla Zurella on liukuva työaika. Työkalut valitset itse. Lomat ja sen sellaiset voit pitää koska haluat, kunhan työkaverit ja asiakas eivät kärsi tai ovat asiasta reippaasti etukäteen tietoisia. Jos kaipaat jeesiä projektissasi, aktiivinen kiltatoiminta ja valveutuneet työkaverit auttavat varmasti.

Zuressa tärkeää on yhteisö

Zurella tavoitteena on toimiva yhteisö – onnistumme tai epäonnistumme, mutta teemme sen yhdessä. Meillä on joko jengillä hyvä olla, tai sitten muutetaan toimintaa. Kun meidän porukalla on hyvä olla, niin onnistumme useammin, ja se johtaa siihen, että saamme mielenkiintoisempia töitä. Toimintamme on läpinäkyvää, ja keräännymme vähintään kahdesti kuukaudessa koko firma yhdessä pohtimaan mikä on toiminut ja mikä harmittaa. Sanomattakin on selvää, että liiketoimintalukumme ovat läpinäkyvästi esillä, joskin ne ovat meillä toisarvoisia asioita. Haluamme tehdä töitä tiimissä, jonka jäsenet tunnemme ja joiden kanssa voimme vapaasti sanoa mielipiteemme. Zurella kannustetaan olemaan oma itsensä ja esittämään ajatuksensa kenelle tahansa toimitusjohtajaan saakka, varsinkin jos asioista ollaan eri mieltä.

Meillä on useita tapoja, joilla ylläpidämme ja kehitämme yhteisöllisyyttä, joskin osa niistä toimii paremmin ilman koronan vaikutusta, kuten vuosittainen ulkomaan retriitti. Joka tapauksessa, korona tai ei, näemme toisemme vaikka sitten virtuaalisesti. Tapaamme koko firma vähintään kaksi kertaa kuukaudessa Zuredayssa ja Brekkiessä. Näiden lisäksi on tarjolla jokapäiväiset Zuffeet, joka toinen perjantai pidettävät ZIFfit (vrt. TGIF) sekä ZUPit (wazzaaap). Syksyllä 2020 koronan syvimpinä aikoina firma tarjosi kaikille kaksi työpäivää Zed Bull -aikaa, jonka sai käyttää esimerkiksi nukkumiseen, urheiluun tai Among Us -pelaamiseen.

Palkkamme perustuvat avoimiin palkkakaavoihin, joiden kautta kaikki tietävät palkkojen olevan reiluja ja perustuvan johonkin konkreettiseen. Kannustamme oppimiseen myös maksamalla palkkaa omista vapaa-ajan harrasteprojekteista. Meillä kaikki työntekijät saavat bonuksen yrityksen onnistumisesta – vuosittain olemme jakaneet vähintään 20% firman voitosta kaikille; esimerkiksi 2020 joulukuussa jokainen koko vuoden firmalla ollut Zuren työntekijä sai 2000e palkan päälle. Yrityksen omistavat työntekijät. Meillä ei ole ulkopuolista rahoitusta, joten voimme keskittyä meille tärkeiden asioiden edistämiseen. Pörssiin emme ole menossa, emme usko kvartaalitalouteen, vaan jatkuvaan ja pitkäjänteiseen parantamiseen.

Lue toisen perustajamme Saken blogisarja ”Zure 2020” ja tutustu vielä tarkemmin Zuren toimintaan.

Uusimmat teknologiat • Haastavat projektit • Eteenpäin katsovat asiakkaat • Innostuneet työkaverit • Valta ja vastuu • Johtajatkin kehittäjiä • Itse valitut työkalut, vastamelukuulokkeet ja sähköpöydät • Reilu palkka • Selkeä bonus • Lounas- ja virkistysedut • Laajamittainen työterveysohjelma • Hammashoito-ohjelma • Läpinäkyvyys • Etä- ja työaikamahdollisuudet • Yrityksen retrot • Työ- ja elämäbalanssi • Toimisto keskustassa • Palkkaa harrasteprojekteista • Ei ulkopuolista rahoitusta tai pääomaa • Pelihuone

Hae nyt

milja nohynek profile. 200jpg

Your future colleagues

JukkaPekkaLehtinen 01 lowres
Jukka-Pekka Lehtinen
Azure Developer

Jukka-Pekka has been coding for 15+ years. While experienced in many technologies, he is most familiar with the .NET stack. Currently focusing on cloud architectures and PaaS solutions.
tuomashara 01 lowres
Tuomas Hara
Azure Developer

Tuomas has 12+ years of experience working as a software developer, consultant, and architect. He is a Microsoft certified Azure developer and a solutions architect. His strongest areas of expertise lie in back end development and CI/CD automation.
ilpotoni 03 lowres 1
Ilpo Toni
Azure Developer / Architect

During 15+ years in IT, Ilpo has attained a wide array of experience, including productization of market data, information management, solution sales, agile development, legacy systems, and DB administration. His favorite task is pragmatic problem solving with modern software development tools and methods.

Back to:

Read our privacy policy

OK

Skip to content