Integration Developer

Developer2 1 1

Me Zurella konsultoimme, konseptoimme, rakennamme ja ylläpidämme ratkaisuita Microsoft Azureen. Me kehitymme, opimme ja kasvamme yhdessä – sekä yksilöinä että yhteisönä. Vaikeat ja uniikit haasteet uuden teknologian parissa ovat meille ihanteellinen toimintaympäristö. Itsensä haastaminen ja oppiminen pitää työpäivät mielenkiintoisina, ettei aamulla harmita lähteä töihin.

Tule rakentamaan ja kehittymään kanssamme!

Integraatiopuolella meillä pääset määrittelemän, suunnittelemaan ja toteuttamaan integraatioita, sekä backendejä asiakkaiden tarpeisiin. Projektimme ovat haastavia ja pitkäkestoisia, joten pääset osana tiimiä keskittymään täysillä omaan juttuusi ja oppimaan uutta. Työssäsi pyörisit seuraavien teknologioiden parissa:

  • Azure PaaS (esim. Azure Functions, Logic Apps, Azure Service Bus, Event Grid)
  • Tapahtumapohjaiset arkkitehtuurit (event-driven)
  • API-alustat, API:t ja Azure API Management
  • .NET ja C#

Kaikki projektimme sisältävät integraatioita. Tyypillisesti integraatiokehittäjät toimivat osana sovelluskehitysprojekteja. Projektista riippuen integraatioiden toteutusteknologiat ja -mallit vaihtelevat. Pienemmissä projekteissa integraatiot saattavat olla suoraan järjestelmien välisiä. Skaalan toisessa päässät suurimmat integraatioprojektimme ovat asiakkaan koko API-alustan ja sen integraatioiden kehittäminen ja hallinnointi (ks. lyhyt referenssi Metso Outotec). Viime vuosien aikana asiakkaamme, myös pienemmät, ovat ottaneet käyttöön Azure API Management tuotetta, jolloin integraatiokehittäjänä voit paitsi hyödyntää APIM:n tuotta, voit myös erikoistua tuotteen hallintaan. Integraatioissa käytämme tietysti aina Azuren palveluita. Rajapintojen backendit toteutamme dotnetillä ja C#:lla. Tyypillinen integraatiototeutus on Azure Functionsilla ja C#:lla toteutettu REST rajapinta. Meillä et törmää legacy-toteutuksiin, vaikka jotkut integroitavat taustajärjestelmät saattavatkin olla vuosien takaa. Integraatiokehittäjänä tulet myös työskentelemään ja kehittämään toteuttamiemme backend -ratkaisuja.

Jos olet tottunut ja haluat puljata enemmän datan kanssa, kannattaa lukea myös Data Engineer ilmoituksemme. Jos koet että molemmat roolit onnistuvat, niin ihan huippua! Taustastasti ja kehittymishaluistasi riippuen voimme räätälöidä sinulle sopivan rooli.

Miksi Zure?

Meillä pääset työskentelemään uusimpien teknologioiden parissa haastavissa projekteissa. Asiakkaidemme katseet ovat vahvasti eteenpäin, joten et joudu koskemaan vanhoihin teknologioihin. Me emme holhoa, vaan päätät projektin asioista yhdessä tiimisi kanssa ja sitä kautta saat myös vastuun omasta työstäsi.

Emme myy yksittäisiä tekijöitä, vaan tiimejä. Haluamme että kaikki saavat tehdä töitä porukassa, jonka jäsenet tunnetaan ja joiden kanssa voimme vapaasti sanoa mielipiteemme. Töitä tehdään joko omalta konttorilta Helsingin rautatieasemaa vastapäätä tai etätyöpisteeltä. Meiltä löytyy luonnollisesti laajat työntekijäedut, liukuvat työajat, pelit, jätskit ja huvit. Nykyisin jopa sisä Suurin etu on monen mielestä kuitenkin aktiivinen, yhteisöllinen ja tietysti huonolla huumorilla varustettu porukkamme.

Yhteisö on kaiken A ja O

Zurella tavoitteena on toimiva yhteisö – onnistumme tai epäonnistumme, mutta teemme sen yhdessä. Meillä on joko jengillä hyvä olla, tai sitten muutetaan toimintaa. Kun meidän porukalla on hyvä olla, niin onnistumme useammin, ja se johtaa siihen, että saamme mielenkiintoisempia töitä.

Meillä on useita tapoja, joilla ylläpidämme ja kehitämme yhteisöllisyyttä, joskin osa niistä toimii paremmin ilman pandemian vaikutusta. Tapaamme koko firma vähintään kaksi kertaa kuukaudessa kehittämässä meidän toimintaa. Näiden lisäksi on tarjolla jokapäiväiset kahvi- ja pelihetket sekä paljon erilaisia kerhoja, kiltoja ja tapahtumia. Normimaailmassa ollaan myös tehty pidempi koko firman retriitti ulkomaille vuosittain.

Yrityksen omistavat työntekijät. Meillä ei ole ulkopuolista rahoitusta, joten voimme keskittyä meille tärkeiden asioiden edistämiseen. Pörssiin emme ole menossa, emme usko kvartaalitalouteen, vaan jatkuvaan ja pitkäjänteiseen parantamiseen. Palkkamme perustuvat avoimiin palkkakaavoihin, joiden kautta kaikki tietävät palkkojen olevan reiluja ja perustuvan johonkin konkreettiseen. Meillä kaikki työntekijät saavat bonuksen yrityksen onnistumisesta – vuosittain olemme jakaneet vähintään 20% firman voitosta kaikille.

Jos tämän jälkeen jäi vielä kiinnostelemaan Zuren historiikki ja arvot, niin lue Saken blogisarja ”Zure 2020” Jos haluat tutustua Zureen lisää, lue toisen perustajamme  Saken blogisarja ”Zure 2020”.

Hae nyt

Siistiä, että olet täällä asti! Pitäisikö sinun viimeistään nyt laittaa hakemus sisään? Jos teksti kolahti ja koet, että olet tuleva Integration Developer joukossamme lähetä meille tästä tieto alla olevan lomakkeen kautta:

MiljaNohynek 01

Your future colleagues

Back to:

Skip to content