Azure Specialist

Zurelaiset elävät haasteista. Pääsemme kehittymään asiantuntijoina kun päivät eivät toista toisiaan. Me konsultoimme, konseptoimme, rakennamme ja ylläpidämme ratkaisuita Microsoft Azuren avulla. Meillä koko kööri opiskelee uusia teknologioita, tietäen että kavereitakin kiinnostaa. Haasteiden, oppimisen ja meidän jengin ansiosta päivät pysyvät mielenkiintoisina eikä aamulla harmita lähteä töihin. 

Managed Azure-konseptimme ja PlatformOpsin kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Siksi etsimmekin jälleen pitkäaikaisiin asiakkuuksimme tiimikaveria – Azure Specialistia.

One cloud to rule them all

Azure on se meidän juttu. Meillä et siis sukella virtuaalipalvelinten sisään ihmettelemään Javan asennusvirheitä tai pläräämään lokeja, vaan pääset tarkastelemaan, ylläpitämään ja ennen kaikkea kehittämään sekä innovoimaan ympäristöjä Azure-näkökulmasta. Luvassa ei siis ole perus ylläpitoa vaan jatkuvaa parhautta ja asiakkaan auttamista. 

Sinulle tulevat ongelmat voivat olla mitä tahansa Azuren syövereistä löytyvää. Pöydällesi voi iskeytyä esimerkiksi perinteinen DNS-vian selvitys, kun palvelu X ei jostain syystä vastaa pyyntöihin Azuren reunalta. Ongelma voi kyllä yhtä hyvin johtua meidän jengin tekemän pilvinatiivin sovelluksen sisäisestä vikatilanteesta, ken tietää? Laaja-alaista kokemustasi ja kurnivaa tiedonnälkää hyödyntäen pääset kuitenkin jonkinlaiseen lopputulemaan, jonka jälkeen ”Lazy Admin” -tyylisesti automatisoit kyseisen ongelmaskenaarion pois asiakkaan arjesta. Tämän voit tehdä joko itse tai muiden zurelaisten kanssa, meillä ei tarvitse yksin hakata päätä seinään.

Pidempijänteistä puolta toimesta kuvaa mahdollisuutesi suunnitella asiakkaan kanssa heidän ympäristöään ja järjestelmiään niin, että Azuren kyvykkyyksiä voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Perinteistä loppukäyttäjien liipaisemaa helpparikamaa emme tee, vaan eteesi tulevat palvelupyynnöt ovat asiakkaan vastaavilta asiantuntijoilta. Haastavuutta on siis yleensä riittämiin. Isompia kokonaisuuksia pääset käsittelemään asiakkaiden kanssa POC / projektiluonteisesti – kaikkea ei voi yhteen tikettiin sulloa, eikä meidän työ pelkkää tikettien lapiointia olekaan.

Mitä etsimme?

Azure Specialistin roolissa sinulta tulisi löytyä Azuresta ihan hands on -kokemusta muodossa tai toisessa. Hybridiympäristöistä johtuen perinteisen puolen tieto ja kokemus ovat pelkkää plussaa. On tärkeää, että osaat ilmaista itseäsi suullisesti ja kirjallisesti suomen- sekä englannin kielellä, etkä pelästy ainakaan pahasti jos asiakas mainitsee sanat: hallintamalli, CAF, Azure Monitor tai vaikkapa Landing Zone. Olet hanakka ottamaan asioista selvää, mutta osaat tarvittaessa nostaa lapaa pystyyn ja kysyä meidän kokeneelta porukalta apua. Toivottavasti viihdyt osana tiivistä jengiä!

Summa summarum

Pikku loppukirkastuksena siis vielä: Azure Specialistin roolissa et resetoi Urmaksen salasanaa tai ihmettele miksei Immukan lomakuvat tulostu. Unohda siis ajatukset perinteisestä palvelukeskuksesta ja konesaliylläpidosta. Vaikka pilvessäkin on IaaS kamaa, niin me tarkastelemme asioita Azuren näkökulmasta. Ai mitä se tarkoittaa? Noh, et tule esimerkiksi kirjautumaan sisään yhdellekkään virtuaalipalvelimelle. Jos asiakas kipuilee perinteisen ympäristönsä etäkäyttöratkaisuiden kanssa, niin voit ehdottaa heille vaikkapa WVD:n käyttöönottoa. Vai pitäisikö kuitenkin modernisoida jokin järjestelmäkokonaisuus niin, ettei tarvita minkäänlaista L2-tason yhteyttä? Who knows, eri skenaarioita ja niihin Azuresta soveltuvia kyvykkyyksiä löytyy aika paljon, ja tätä erittäin mielenkiintoista kenttää pääset meidän muiden zurelaisten kanssa möyhimään.

Zurella yhteisö on kaiken A ja O

Zurella tavoitteena on toimiva yhteisö – onnistumme tai epäonnistumme, mutta teemme sen yhdessä. Meillä on joko jengillä hyvä olla, tai sitten muutetaan toimintaa. Kun meidän porukalla on hyvä olla, niin onnistumme useammin, ja se johtaa siihen, että saamme mielenkiintoisempia töitä.

Meillä on useita tapoja, joilla ylläpidämme ja kehitämme yhteisöllisyyttä, joskin osa niistä toimii paremmin ilman pandemian vaikutusta. Tapaamme koko firma vähintään kaksi kertaa kuukaudessa ja näissä tapaamisissa pyrimme aina löytämään keinoja toimintamme kehittämiseen. Tämän lisäksi on tarjolla jokapäiväiset kahvi- ja pelihetket sekä paljon erilaisia kerhoja, kiltoja ja tapahtumia. Normaalitilanteessa ollaan tehty myös koko firman vuosittainen retriitti ulkomaille.

Yrityksen omistavat työntekijät. Meillä ei ole ulkopuolista rahoitusta, joten voimme keskittyä meille tärkeiden asioiden edistämiseen. Pörssiin emme ole menossa, koska emme usko kvartaalitalouteen, vaan jatkuvaan ja pitkäjänteiseen parantamiseen. Palkkamme perustuvat avoimiin palkkakaavoihin, jotta kaikki tietävät palkkojen olevan reiluja ja perustuvan johonkin konkreettiseen. Meillä kaikki työntekijät saavat bonuksen yrityksen onnistumisesta – vuosittain olemme jakaneet vähintään 20% firman voitosta koko porukan kesken.

Jos tämän jälkeen jäi vielä kiinnostelemaan Zuren historiikki ja arvot, niin lue Saken blogi ”Zure 2021” ja tutustu vielä tarkemmin toimintaamme.

Hae nyt!

Siistiä, että olet täällä asti! Pitäisikö sinun viimeistään nyt laittaa hakemus sisään? Jos teksti kolahti ja koet, että olet tuleva Azure Specialist joukossamme, lähetä meille tästä tieto alla olevan lomakkeen kautta:

Azure Specialist 1
MiljaNohynek 01

Your future colleagues

NiilesBoger 01 lowres
Niiles Böger
Azure Specialist

After starting to work on his masters’ thesis on hybrid cloud adoption, Niiles found an interest in the public cloud and more specifically Microsoft Azure. Before Zure, he worked in IT support for a few years. Challenges, exciting technologies, and learning new things make work meaningful for him.
henrikarkkainen 01 hires 500x500 1
Henri Kärkkäinen
Azure Platform Architect

Henri has been working with Azure for almost 5 years now, mainly focusing on the managed Azure concept but is no stranger to the hybrid environments. He has good knowledge about different Azure services from IaaS to PaaS. Henri has worked as a specialist and as a consultant to help customers to move and utilize Azure services.

Back to:

Zure
Skip to content